Zakaj je zvezdni dan krajši od sončnega dne na Zemlji?
Zakaj je zvezdni dan krajši od sončnega dne na Zemlji?

Video: Zakaj je zvezdni dan krajši od sončnega dne na Zemlji?

Video: Zakaj je zvezdni dan krajši od sončnega dne na Zemlji?
Video: Каламит и другие приколы в аду. Финал ► 10 Прохождение Dark Souls remastered 2024, Maj
Anonim

A sončni dan je čas, ki je potreben za Zemlja da se vrti okoli svoje osi, tako da se Sonce pojavi v enakem položaju na nebu. The zvezdniški dan je ~4 minute krajši od the sončni dan . The zvezdniški dan je čas, ki je potreben za Zemlja da opravi eno rotacijo okoli svoje osi glede na 'nepremične' zvezde.

Poleg tega, zakaj je sončni dan daljši od zvezdnega dneva?

Zaradi Zemljine revolucije, a sončni dan je rahlo daljši od zvezdnega dneva . V vsakem dan življenje, ki ga uporabljamo sončna čas. Zemlja se mora med njimi zavrteti za dodatnih 0,986 stopinj sončna prehodi meridianov. Zato v 24 urah sončna V času se Zemlja zavrti za 360,986 stopinj.

Tudi, kako dolg je zvezdni dan na Zemlji? Da bi se na koncu spet obrnil proti soncu, Zemlja se mora vrteti še štiri minute. Z drugimi besedami, sončna dan je kako dolgo vzame Zemlja zasukati enkrat – nato pa še nekaj. A zvezdniški dan – 23 ur 56 minut in 4,1 sekunde – je čas, potreben za dokončanje ene rotacije.

Na ta način, zakaj je zvezdni dan 4 minute krajši od sončnega?

The Sideralni dan je 4 minute krajši od povprečje Sončni dan , ker sta vrtenje Zemlje okoli svoje osi in kroženje Zemlje okoli Sonca oba v nasprotni smeri urinega kazalca, gledano od zgoraj (ali severno od) ravnine ekliptike.

Ali je izmerjena dolžina zvezdnega dneva enaka dolžini sončnega dneva?

Stranski dnevi v primerjavi s sončni dnevi na drugih planetih število zvezdni dnevi na orbitalno obdobje = 1 + število sončni dnevi na orbitalno obdobje. ali enakovredno: dolžina od sončni dan = dolžina od zvezdniški dan 1 − dolžina od zvezdniški dan orbitalno obdobje.

Priporočena: