Kaj je testiranje zdravega razuma in dima?
Kaj je testiranje zdravega razuma in dima?

Video: Kaj je testiranje zdravega razuma in dima?

Video: Kaj je testiranje zdravega razuma in dima?
Video: ВИЧ в России / HIV in Russia (Eng & Rus subtitles) 2024, April
Anonim

Preizkus zdravja se opravi za preverjanje, ali so bile nove funkcionalnosti ali so bile napake pravilno odpravljene, ne da bi šli globlje. Preskušanje dima je podskupina sprejemanja testiranje . Preskušanje dima je podmnožica regresijsko testiranje . Preskušanje dima se osredotoča na celoten sistem od konca do konca.

Na ta način, kaj je testiranje dima in testiranje zdravega razuma s primerom?

Oboje testi zdrave pameti in dimni testi so načini, da se izognete zapravljanju časa in truda, tako da hitro ugotovite, ali je aplikacija preveč pomanjkljiva, da bi si zaslužila kakršno koli strogo testiranje . Preizkus zdravja se imenuje tudi sprejem testerja testiranje . Preskušanje dima izvedeno na določeni gradnji je znano tudi kot preverjanje gradnje test.

Podobno, kaj je testiranje razumnosti in regresije? Preizkus zdravja je površinski nivo testiranje kjer QA inženir preveri, ali vsi meniji, funkcije in ukazi, ki so na voljo/predstavljeni v izdelku, delujejo v redu. 1. Regresijsko testiranje ni površinski nivo testiranje . 2. Preizkus zdravja se običajno izvaja ročno, ne z uporabo kakršnih koli orodij za avtomatizacijo.

Če upoštevamo to, kaj pomeni testiranje zdrave pameti?

Razum test običajno ni napisan, pomaga pri prepoznavanju odvisnih manjkajočih funkcij. Uporablja se za ugotavljanje, ali del aplikacije po manjši spremembi še vedno deluje. Preizkus zdravja je lahko ozka in globoka. Razum test je ozek regresijski test, ki se osredotoča na eno ali nekaj področij funkcionalnosti.

Kaj pomeni testiranje dima?

TESTIRANJE DIMA , znan tudi kot BuildVerification Testiranje «, je vrsta programske opreme testiranje ki je sestavljen iz neizčrpnega nabora testi katerih cilj je zagotoviti, da najpomembnejše funkcije delujejo. Rezultat tega testiranje se uporablja za odločanje, ali je nadgradnja dovolj stabilna za nadaljnji postopek testiranje.

Priporočena: