Je bil Winston Churchill v sorodu z Vanderbiltovimi?
Je bil Winston Churchill v sorodu z Vanderbiltovimi?

Video: Je bil Winston Churchill v sorodu z Vanderbiltovimi?

Video: Je bil Winston Churchill v sorodu z Vanderbiltovimi?
Video: Benjamin Clementine - Winston Churchill's Boy 2024, April
Anonim

Bil je sorodnik Winston Churchill in Diana, princesa Walesa. In bil je a Vanderbilt prek svoje babice, ameriške dedinje Consuelo Vanderbilt , hči Williama Kissama in Alve Vanderbilt.

Kako je bil torej Winston Churchill povezan s Consuelo Vanderbilt?

V poroki z vojvodo, Consuelo postal bratranec Winston Churchill , ki bi ji ostal drag prijatelj in zaupnik vse življenje. Pravzaprav, Churchill je bil dedič vojvode Marlboroughskega do Consuelo in vojvoda je leta 1897 rodil prvega sina in ga osvobodil, da je nadaljeval kariero v politiki.

Poleg tega, kdo se je poročil s Consuelo Vanderbilt? Jacques Balsan m. 1921–1956 Charles Spencer-Churchill, 9. vojvoda Marlborough m. 1895–1921

Preprosto tako, ali je bil Winston Churchill v sorodu z vojvodo Marlboroughskim?

Winston Churchill je bil vnuk Johna Spencerja - Churchill , 7 vojvoda Marlborough . Bil je poslanec Woodstocka od leta 1844 do 1845 in ponovno od 1847 do 1857, ko je nasledil svojega očeta v vojvodini in vstopil v dom lordov.

Koliko je bila vredna Consuelo Vanderbilt?

Kot hči Williama Kissama Vanderbilta je bila Consuelo ocenjena 4 milijarde dolarjev v današnji enakovredni valuti. Toda kot Američanka Consuelo ni bila del evropske aristokracije; v njenem svetu ni bilo naslovov ali tiar.

Priporočena: