Kako avtistični otroci vzpostavijo očesni stik?
Kako avtistični otroci vzpostavijo očesni stik?

Video: Kako avtistični otroci vzpostavijo očesni stik?

Video: Kako avtistični otroci vzpostavijo očesni stik?
Video: Utrinki iz Programa intenzivne zgodnje obravnave otrok z avtizmom 2024, April
Anonim

Ko to stori, se takoj odzovete in ga pohvalite vzpostavljanje očesnega stika . To je lahko tako preprosto, kot če rečete: »Všeč mi je, kako me gledaš« ali preprosto »Lepo izgledaš«. Naprej si želiš graditi po dolžini njegove očesni stik . Prosite ga za vzdrževanje očesni stik s tabo in počakaj nekaj trenutkov, preden mu daš, kar želi.

Preprosto tako, kako lahko avtisti vzpostavijo očesni stik?

Tri hitre in enostavne metode za pridobitev očesni stik : Postavite se na ali pod otrokovo očesu raven dosledno. Manj je očesu napeti in lažje te tako gledati. Ko otroku daste predmet, ga držite ob sebi oči , tako da mora(jo) iztegniti roko in jo zgrabiti. Prav tam ste, za objektom!

se avtizem vidi v očeh? Pri diagnosticiranju otrok z avtizem , oči so področje fokusa. To je zato, ker je nagnjenost k prepuščanju oči tavajo in se izogibajo očesu stik je zaščitni znak avtizem motnja spektra (ASD). Glede na nedavne raziskave se lahko ta znak pri otrocih pojavi prej, kot se je prej mislilo.

Poleg tega, zakaj se moj otrok izogiba očesnemu stiku?

To drži ena razlaga otrok z avtizmom izogibajte se očesnemu stiku ker se jim zdi to stresno in negativno. Druga razlaga to drži otrok z avtizmom manj glej na druge ljudi oči ker socialni namigi iz oči so ne dojemajo kot posebej pomembne ali pomembne.

Ali avtistični dojenčki vzpostavljajo očesni stik?

Raziskovalci so se osredotočili na dojenčki ' zmožnost da vzpostavi očesni stik z negovalci, saj pomanjkanja očesni stik je eden od značilnosti avtizem . Med tipičnimi otroki zanimanje za oči s starostjo vztrajno naraščala. Toda za otroke s avtizem , zanimanje za oči izginila od 2. do 6. meseca starosti.

Priporočena: