Ali je odbor v ednini ali množini?
Ali je odbor v ednini ali množini?

Video: Ali je odbor v ednini ali množini?

Video: Ali je odbor v ednini ali množini?
Video: ХАЛИ БУНДАЙ УЗГАРИШ ТУШИНГИЗГА ХАМ КИРМАГАН 2024, Maj
Anonim

Pravilno je poudaril, da množina zaimek se ne strinja s svojim predhodnikom, the ednina samostalnik komite . komite je zbirni samostalnik, tako kot samostalniki žirija, jata, čreda, razred, zbor, ekipa, družina in druge besede, ki se nanašajo na eno samo enoto, sestavljeno iz več kot ene osebe ali stvari.

Ali je tukaj ekipa v ednini ali množini?

Ali uporabljate a ednine ali množine glagol, ki se ujema s zbirnim samostalnikom, kot je npr ekipo ali osebje? Odgovor je: "Odvisno." Če ti samostalniki delujejo kot enota, uporabite a ednina glagol. Primer: The ekipo danes popoldne gre na trening. Če stavek kaže več individualnosti, uporabite a množina glagol.

Poleg zgoraj, je beseda ednina ali množina? V stavku, ki se začne z a ednina glavni predmet bi izbrali ednina glagoli: "Izobrazba je tisto, kar te naredi pametnejšega." Kot smo pisali leta 2012, lahko besedo »kaj« razlagamo kot eno ali drugo ednine ali množine . Vzame svojo številko ( ednina vs. množina ) iz konteksta, tukaj pa je kontekst »knjige« ( množina ).

Vprašanje je tudi, kakšna je množinska oblika odbora?

odborov

Kako v stavku uporabite koga?

koga je treba uporabiti za sklicevanje na predmet glagola ali predloga. Če ste v dvomih, poskusite s tem preprostim trikom: če lahko besedo zamenjate z »on« ali »ona,« uporaba WHO. Če ga lahko zamenjate z "on" ali "ona", uporabiti koga . Kdo naj se uporablja za sklicevanje na predmet a stavek.

Priporočena: