Kaj je Pilat mislil s tem, kaj je resnica?
Kaj je Pilat mislil s tem, kaj je resnica?

Video: Kaj je Pilat mislil s tem, kaj je resnica?

Video: Kaj je Pilat mislil s tem, kaj je resnica?
Video: Наращивание ресниц.Причина аллергии. Кинули модели. 2024, April
Anonim

Pogosto se imenuje "šaljenje Pilat « ali »Kaj je resnica ?", latinskega Quid est veritas? V njem je Poncij Pilat se sprašuje o Jezusovi trditvi, da je »priča za resnica « (Janez 18:37). Po tej izjavi Pilat pritožnikom zunaj pove, da Jezusa ne smatra za krivega nobenega zločina.

Če upoštevamo to, kaj je Jezus mislil, ko je rekel, da te bo resnica osvobodila?

Ta stavek se glasi: "Torej, če Sin te osvobodi , ti boš biti prost res." No, to vemo Jezus je Božji Sin, torej On mora biti tisti, ki osvobaja.

kaj je resnica, ki se je šalila s Pilatom in ne bi ostal za odgovor? " je rekel Pilat v šali in ni hotel ostati pri odgovoru . Pilat je bil pred svojim časom. za " resnica " sam je abstrakten samostalnik, kamela, torej logične konstrukcije, ki ne more mimo očesa niti slovničarju.

Le tako, kaj je resnica po Svetem pismu?

The Sveto pismo ima veliko za povedati resnica in ga neposredno povezuje z Bogom. Pravzaprav je definicija resnica v "Harper's Sveto pismo Slovar" vključuje izjavo, da "Bog je resnica .« In tako ga razume krščanska znanost, znanost, s katero je Jezus ozdravljal.

Kaj pomeni ime Pilat?

Družina je imela samnitske korenine ime verjetno izvira iz oskanskega jezika, verjetno pomen "peti" (sorodno latinskemu Quintusu). Pomemben nosilec tega ime je bil Poncij Pilat , rimski guverner Judeje, ki se pojavlja v Novi zavezi.

Priporočena: