Kakšna je razlika med naravno in razodeto teologijo?
Kakšna je razlika med naravno in razodeto teologijo?

Video: Kakšna je razlika med naravno in razodeto teologijo?

Video: Kakšna je razlika med naravno in razodeto teologijo?
Video: Kakšna je razlika med vnebohodom in vnebovzetjem? 2024, April
Anonim

Razkrita teologija je teologija ki ga je neposredno dalo nadnaravno božanstvo ali sel. Naravna teologija je preučevanje Boga, ki temelji na opazovanju narave, za razliko od »nadnaravnega« oz razkrila teologijo , ki temelji na posebnem razodetju.

Poleg tega, kaj pomeni ideja naravne teologije?

Naravna teologija . Naravna teologija je program raziskovanja obstoja in lastnosti Boga brez sklicevanja ali sklicevanja na kakršno koli božansko razodetje. Cilj je odgovoriti na ta vprašanja, ne da bi uporabili kakršne koli trditve, ki izhajajo iz kakršnih koli svetih besedil ali božjega razodetja, čeprav lahko kdo drži takšne trditve.

Drugič, zakaj je naravna teologija pomembna? Naravna teologija se nanaša na znanje o obstoju in lastnostih Boga, do katerega smo prišli z uporabo samo naravno sposobnosti čuta in razuma. Naravna teologija je torej bolj ali manj pomembno , in bolj ali manj dobrodošla, sekundarna podpora krščanskemu nauku skozi stoletja.

Podobno, kdo je prišel do naravne teologije?

William Paley

Kaj je naravni razlog?

" Naravni razlog " je ustvarjen razlog in natančneje človek razlog . kolikor deluje s spontanostjo in nujnostjo narave. Kot zakon,. naravno zakon je kot naravno človeškim osebam kot njihovim razlog je naravno njim.

Priporočena: