Kaj je koncentracija v psihologiji?
Kaj je koncentracija v psihologiji?

Video: Kaj je koncentracija v psihologiji?

Video: Kaj je koncentracija v psihologiji?
Video: Психология. Постижение Истины. Выпуск 1 2024, Maj
Anonim

V psihologije , centriranje je težnja, da se osredotočimo na en pomemben vidik situacije in zanemarjamo druge, morda pomembne vidike. Predstavili so ga Švicarji psiholog Jean Piaget skozi svojo kognitivno-razvojno teorijo odra, centriranje je vedenje, ki se pogosto kaže v predoperativni fazi.

Preprosto tako, kaj je na primeru psihologije centriranje?

Centriranje . Eden od procesov, ki se razvija, je proces Centriranje , kar se nanaša na težnjo, da se osredotočimo samo na en vidik situacije, problema ali predmeta. Za primer , se lahko otrok pritožuje, da je v veliki skledi ostalo malo sladoleda.

Podobno, kaj je seracija v psihologiji? Serija . V Piagetovi teoriji kognitivnega razvoja se tretja stopnja imenuje konkretna operativna faza. Eden od pomembnih procesov, ki se razvija, je proces Serija , ki se nanaša na zmožnost razvrščanja predmetov ali situacij glede na katero koli značilnost, kot so velikost, barva, oblika ali vrsta.

Vedite tudi, kaj je centriranje in ohranjanje?

Trije pomembni vidiki kognitivnega razvoja vključujejo centriranje , ki vključuje osredotočanje na en vidik situacije in ignoriranje drugih; decentracija, ki vključuje upoštevanje več vidikov situacije; in ohranjanje , kar je ideja, da predmet ostane enak, ne glede na to, kako je

Kaj je ireverzibilnost v psihologiji?

Nepovratnost je ena od značilnosti predoperativne faze biheviorista Jeana Piageta njegove teorije o razvoju otroka. Nanaša se na nezmožnost otroka na tej stopnji, da razume, da je dejanja, ko so izvedena, mogoče razveljaviti, da se vrnejo v prvotno stanje.

Priporočena: