Kazalo:

Kaj je metajezična funkcija?
Kaj je metajezična funkcija?

Video: Kaj je metajezična funkcija?

Video: Kaj je metajezična funkcija?
Video: Kaj je zveznost funkcije? 2024, Maj
Anonim

Povzetek: metaljezični (imenovan tudi ' metajezična ') funkcijo jezika je v literaturi funkcionalne lingvistike dobro obravnavan pojem. Pogosto je zamišljen kot namen, v katerem se jezik uporablja za opredelitev ali govor o jeziku samem.

Poleg tega, kaj pomeni Metalingvistika?

Metalingvistika , ali meta - veščina zavedanja je do narediti s sposobnostjo osebe, da razmišlja in zavestno razmišlja o ustnem in pisnem jeziku ter o tem, kako se uporablja. Meta je starogrški izraz, pomen ' onkraj. Ta sposobnost - metajezična zavedanje - je ključna veščina pri učenju jezikov.

Poleg tega, kakšne so metalingvistične razlike? Metalingvistično zavedanje se nanaša na razumevanje, da je jezik komunikacijski sistem, vezan na pravila in je osnova za sposobnost razpravljanja drugačen načini uporabe jezika (Baten, Hofman in Loeys, 2011). Preklapljanje in prevajanje sta primera dvojezičnih metajezična zavedanje.

Prav tako morate vedeti, kaj je Metalingual funkcija?

Metalingvalna funkcija v prevodu. Metalingvalna funkcija jezika je sposobnost jezika, da govori o svojih lastnih značilnostih. Metalingvalna funkcija jezika postane relevanten v prevodu, ko je določena beseda uporabljena v posebnem pomenu, se namerno izvaja besedna igra ali se ustvari jezikovna dvoumnost.

Kakšnih je 7 funkcij jezika?

Pogoji v tem sklopu (7)

  • Instrumental. Včasih je izražal potrebe ljudi ali opravljal stvari.
  • Regulativni. Ta jezik se uporablja, da drugim pove, kaj naj naredijo.
  • Interakcijski. Jezik se uporablja za vzpostavitev stika z drugimi in za oblikovanje odnosov.
  • Osebno.
  • Hevristična.
  • Domiselno.
  • Reprezentativni.

Priporočena: