Ali sta perzijščina in farsi ista?
Ali sta perzijščina in farsi ista?

Video: Ali sta perzijščina in farsi ista?

Video: Ali sta perzijščina in farsi ista?
Video: The most important language you will EVER learn | Poet Ali | TEDxOrangeCoast 2024, Maj
Anonim

1. “ perzijski ” je izraz, s katerim se iranski jezik je znan angleško govorečemu svetu, medtem ko » farsi ” je izraz, s katerim ga označujejo domači govorci. 2. perzijski se uporablja tudi za sklicevanje na iranski kulture, literature, zgodovine in načina življenja, medtem ko farsi ni.

Ali je torej farsi isto kot arabščina?

Pravzaprav, farsi ni le v ločeni jezikovni skupini od arabsko vendar je tudi v ločeni jezikovni družini. arabsko je v afro-azijski družini medtem farsi je v indoevropski družini. Po naključju je tudi portugalščina v indoevropski jezikovni družini, vendar se razlikuje tudi od farsi v mnogih pogledih.

zakaj se perzijski jezik imenuje farsi? Domače ime Middle perzijski je bil Parsig ali Parsik, po imenu etnične skupine jugozahoda, to je "Pars", staro perzijski Parsa, Novo perzijski Fars. To je izvor imena farsi kot se danes uporablja za označevanje novega perzijski.

Še več, ali obstaja jezik, imenovan perzijščina?

perzijski

Katere jezike je govoril Jezus?

Zgodovinarji se na splošno strinjajo, da so govorili predvsem Jezus in njegovi učenci aramejščina , skupni jezik Judeje v prvo stoletje našega štetja , najverjetneje galilejsko narečje, ki se razlikuje od jeruzalemskega.

Priporočena: