Kako se Brutus počuti do Cassiusa?
Kako se Brutus počuti do Cassiusa?

Video: Kako se Brutus počuti do Cassiusa?

Video: Kako se Brutus počuti do Cassiusa?
Video: Julius Caesar - Real Faces - Roman History - Brutus - Cassius 2024, April
Anonim

Brutus pove ljudem v svojem govoru po Cezarjevi smrti, da je ljubil Cezarja, a ga je vseeno moral ubiti. Res je verjel, da je ravnal prav, ko je ubil Cezarja. Čeprav Brutus spoštoval Cezarja, v resnici ni spoštoval Cassius . Premislil je Cassius svojega prijatelja, a nikoli ni upošteval njegovega nasveta.

Poleg tega, kako se Brutus počuti glede Kasijeve smrti?

Cassius prosi Pindara, naj ga ubije, ker verjame, da je Titina ujeli in ubil sovražnik. Zakaj ne Titinius storil samomor? Brutus je žalosten in malo razburjen. pokliče Julija Cezarja in pove, kako se je maščeval zarotnikom.

Poleg zgoraj, kako se Cassius počuti o Juliju Cezarju? Cassius je očitno zamerljiv, zagrenjen in ljubosumen Cezar . Cezar težko me prenaša; on pa ljubi Bruta: Če bi bil jaz zdaj Brut in bi bil on Cassius , Ne bi me smel šaliti.

Kaj torej pravi Brutus o Kasiju?

Brutus pove Cassius da se ne prepirata pred obema vojskama in da njuni vojski ne vidita nič drugega kot harmonijo med njima. On pove Cassius naj pride v njegov šotor in razpravlja o svojih pritožbah stran od vseh.

Kaj je Cassius rekel Brutu o Cezarju?

Cassius opominja Brutus to Cezar je le smrtnik kot oni, z navadnimi človeškimi slabostmi, in on pravi da je on bi raje umre, kot da bi videl, da mu tak človek postane gospodar. On spominja Brutus od Brutus ' plemenitih prednikov in pričakovanj njegovih soljudi Rimljanov, da bo služil svoji domovini, kot so služili njegovi predniki.

Priporočena: