Kaj pomenijo črke INRI na križu?
Kaj pomenijo črke INRI na križu?

Video: Kaj pomenijo črke INRI na križu?

Video: Kaj pomenijo črke INRI na križu?
Video: INRI Meaning on the Cross and in the Bible 2024, Maj
Anonim

INRI izvira iz latinskega izraza ''Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum'' pomen ''Jezus iz Nazareta, judovski kralj''. To je bilo obvestilo, ki ga je Poncij Pilat pribil nad Jezusa, ko je umiral križ.

Kaj v zvezi s tem pomenijo črke INRI na križu?

Kratica INRI predstavlja latinski napis IESVS NAZARENVS REX IVDÆORVM (Iesus Nazarenus, Rex Iudaeorum), kar v angleščini pomeni »Jezus Nazarečan, kralj Judov« (Jn 19,19). Janez 19:20 navaja, da je bilo to napisano v treh jezikih: hebrejščini, latinščini in grščini in da je bilo napisano na križ Jezusa.

Prav tako, kaj pomeni INRA? Nacionalni agronomski inštitut

Kaj tukaj pomenijo 4 črke na križu?

INRI, štiri črke upodobljen v krščanski ikonografiji križanja, pomeni Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum, kar je latinsko za "Jezus iz Nazareta, kralj Judov". Latinščina nima a pismo "J." Namesto tega so uporabili pismo "I", da bi naredil podoben zvok sodobnemu "J." To se je imenovalo "soglasnik jaz", Kakšna je razlika med razpelom in križem?

A križ je preprosto a križ - oblikovan kos nakita brez figure na njem. To je ključno Razlika . A razpelo je križ z upodobitvijo Jezusa na njej; včasih vgravirano, a najpogosteje v relief, torej štrleči iz križ.

Priporočena: