Kakšen je posesiv množine alumnov?
Kakšen je posesiv množine alumnov?

Video: Kakšen je posesiv množine alumnov?

Video: Kakšen je posesiv množine alumnov?
Video: Learn Czech possessive pronouns : Přivlastňovací zájmena - Nominativ 2024, April
Anonim

Alumni ali je množina samostalnik za skupino diplomantov ali diplomantov in diplomantov. An alumnus en sam diplomant. Diplomantka je ena diplomantka. In za skupino diplomantk lahko uporabite pluralalumnae.

Ali je Alum v ednini ali množini?

Včasih smo imeli "alumnus" (moški ednina ), “ alumni « (moški množina ), "alumna" (ženska ednina ) in »alumnae« (ženske množina ); vendar sta zadnja dva zdaj priljubljena le med starejšimi diplomantkami, pri čemer prva dva termina postaneta uniseks.

Podobno, kako imenujete kolegi alumni? Alumni je samostalnik v množini, ki se nanaša na skupino moških diplomantov ali na skupino diplomantov in diplomantov. Enina alumnus se nanaša na enega diplomanta, alumna se nanaša na eno diplomantko in množino alumnae se nanaša na skupino diplomantk.

si alum ali alumni?

Alumnus se uporablja za označevanje moškega podiplomskega ali nekdanjega študenta. Alumni je množina od alumnus vendar se lahko uporablja tudi za sklicevanje na skupino moških in žensk diplomanti /nekdanji študenti. Alumna se uporablja za označevanje diplomantke ali nekdanje študentke. Alumnae je množina ofalumna.

Kdo se šteje za alumnija?

alumni . Skupina ljudi, ki so končali šolo ali univerzo. Alumni se običajno uporablja za sklicevanje na skupino diplomantov enega ali obeh spolov, medtem ko' alumnus « se tradicionalno nanaša na enega samega moškega diplomanta, pri čemer je ženski izraz »alumna«.

Priporočena: