Zakaj je Montag knjigo poezije zažgal v stenski sežigalnici v svojem domu?
Zakaj je Montag knjigo poezije zažgal v stenski sežigalnici v svojem domu?

Video: Zakaj je Montag knjigo poezije zažgal v stenski sežigalnici v svojem domu?

Video: Zakaj je Montag knjigo poezije zažgal v stenski sežigalnici v svojem domu?
Video: Fahrenheit 451 | Part 3 (Montag Burns His House) | Summary and Analysis | Ray Bradbury 2024, April
Anonim

Uničil bi njegovo knjigo , stran za stranjo, dokler Faber ne bo sodeloval. Želel je zaprositi za pomoč brezposelnega tiskarja, da bi začel izdelovati kopije knjige . Zakaj ali je Montag zažgal knjigo poezije v stenski sežigalnici v svojem domu ? Da bi prepričal dame, da se je z njimi šalil.

Tudi, kje je Montag skril svoje knjige?

Mildred, v strahu pred izgubo doma, njegovega delo, in njeno življenje, kot ga pozna, jih je skrila in sežigala enega za drugim. Montag se zaveda, da jih mora premakniti, če jih želi rešiti. Prestavi jih na dvorišče in jih skrije v grmovje blizu ulične ograje.

Podobno, kdo je bil zadnji informator v Montagovem domu? V delu III, Montag se znajde pri svojem hiša z Beattyjem in gasilci. Beatty mu predava in ga aretira. Montag domneva, da mu je Mildredsaw skrila knjige na vrtu. Nazadnje vpraša Beattyja, ali ga je Mildred prijavila in sprožila alarm.

V zvezi s tem, zakaj je Montag prenehal sežigati knjige?

Montag razmišlja o tem, da bi zapustil službo gasilca, potem ko ženska naredi samomor gorenje sama z njo knjige . Ta dogodek pretrese Montag v bistvu, ker ne razume, zakaj ljudje bi pobiti se knjige.

Kaj reče Beatty, ko zagleda Montaga v gasilskem domu?

Kdaj Montag se vrne v gasilski dom potem ko ste bolni, boste to opazili Beatty uporablja številne literarne aluzije. On uporablja tudi to ponudbo za klic Montag bedak. On ga želi opomniti, da je prav narediti je priti v službo in biti dober gasilec, ne pa izgubljati glave v knjigah.

Priporočena: