Kaj je eliminativni materializem in kako se Churchland zagovarja zanj?
Kaj je eliminativni materializem in kako se Churchland zagovarja zanj?

Video: Kaj je eliminativni materializem in kako se Churchland zagovarja zanj?

Video: Kaj je eliminativni materializem in kako se Churchland zagovarja zanj?
Video: Знаю твои дела | Илларион Масло | 20 Марта 2022 | 1-й поток 2024, Maj
Anonim

Eliminativisti, kot sta Paul in Patricia Churchland trdi da je ljudska psihologija povsem razvita, a neformalizirana teorija človekovega vedenja. Uporablja se za razlago in napovedovanje človeških duševnih stanj in vedenja.

Ustrezno temu, kaj je eliminativni materializem po Paulu Churchlandu?

Eliminacijski materializem . Eliminacijski materializem (ali eliminativizem) je radikalna trditev, da je naše običajno, zdravorazumsko razumevanje uma globoko napačno in da nekatera ali vsa duševna stanja, ki jih postavlja zdrav razum, dejansko ne obstajajo in nimajo nobene vloge v zreli znanosti. uma.

Podobno, ali je Patricia Churchland materialistka? Povezana je s šolo mišljenja, imenovano eliminativno materializem , ki trdi, da bo treba zdravorazumske, takoj intuitivne ali "ljudskopsihološke" koncepte, kot so misel, svobodna volja in zavest, verjetno revidirati na fizično redukcionističen način, ko bodo nevroznanstveniki odkrili več o

Kakšna je potem filozofija Paula Churchlanda?

Povzetek lekcije S tem se ne strinjam Paul Churchland , sodobno filozof ki preučuje možgane. Namesto dualizma, Churchland se drži materializma, prepričanja, da nič razen materije ne obstaja. Ko razpravljamo o umu, to pomeni, da obstajajo fizični možgani in ne um.

Kaj pa Churchlandova pozicija je eliminativna. Kako naj se njegov položaj razlikuje od teorije identitete?

Rorty predlaga, da obstajata dve obliki teorija identitete to je lahko odlikovan . Rortyjeva položaj je zdaj znan kot Eliminacijski Materializem. Eliminativisti menijo, da so miselni izrazi zdravega razuma napačni in jih je zato treba nadomestiti (oblika izginotja).

Priporočena: