Zakaj se spremenita višina in azimut?
Zakaj se spremenita višina in azimut?

Video: Zakaj se spremenita višina in azimut?

Video: Zakaj se spremenita višina in azimut?
Video: Terestrička navigacija - praktično, kurs, azimut, pramčani kut, varijacija i devijacija 2024, Marec
Anonim

Zato je višina in azimut predmeta na nebu spremembe s časom, ko se zdi, da se objekt premika po nebu z vrtenjem Zemlje. Ko je predmet nadmorska višina je 0°, to je na obzorju. Če je v tistem trenutku nadmorska višina je povečuje, to je narašča, če pa je nadmorska višina je zmanjšuje, it je nastavitev.

Ravno tako, ali se višina in azimut zvezde kdaj spremenita?

Od zvezde se menjajo njihov položaj glede na vaše obzorje vso noč, njihov nadmorska višina - azimut položaj spremembe . Ta sistem je fiksiran glede na zvezde torej, za razliko od nadmorska višina - azimut sistem, a zvezdniške položaj ne ni odvisno od opazovalčeve lokacije ali časa.

Poleg tega, kako uporabljate višino in azimut? Nadmorska višina v tem smislu se izraža kot kotna nadmorska višina (do 90°) nad obzorjem. Azimut je število stopinj v smeri urinega kazalca od pravega severa (običajno) do navpičnega kroga predmeta (tj. velik krog skozi predmet in zenit).

Kakšna je torej razlika med nadmorsko višino in azimutom?

Nadmorska višina je kotna razdalja predmeta nad lokalnim obzorjem. Je od 0 stopinj na obzorju do 90 stopinj v zenitu, na mestu neposredno nad glavo. Azimut je kotna razdalja predmeta od lokalnega severa, merjena vzdolž obzorja.

Kaj je problem z azimutom in nadmorsko višino kot univerzalnim koordinatnim sistemom?

Pogoji v tem sklopu (18) 1. Nadmorska višina in azimut NISO dobri univerzalni koordinatni sistem za vse opazovalce na Zemlji, ker: vodoravno koordinatni sistem je nebesno koordinatni sistem ki uporablja opazovalčevo lokalno obzorje kot temelj letalo.

Priporočena: